Kryesia dhe Anëtarët

MBLEDHJA DHE DARKA SOLEMNE E SHOQATES TE PELLUMBAVE AKROBATIK/RROTULLUES – DARDANIA PER VITIN 2019

   25 janar 2020 anëtarët e Shoqatës së Pëllumbave Akrobatikë të Kosovës në Zvicër, SHPAKZ “DARDANIA”, si dhe kryesia e shoqatës organizuan darkën e vitit për anëtarësinë e saj, darkë e cila u organizua në Restaurant CaliforniaMaulburgGjermanisë. Ky takim vjetor i shoqëruar me një darkë të përbashkët në fund, filloi në ora 18:30. Ne rolin e Kryetarit dhe ne emer te Kryesise te Shoqates Dardania  me lejoni te hap zyrtarisht Mbledhjen dhe njeherit te ju paraqes Pikat e Rendit te Dites.

 • Prezantimi i Anetarve te ri ne Shoqaten Dardania per Vitin 2020
 • Prezantimi i Raportit vjetor
 • Shperndarja e Kupave/Trofeve dhe Medaloneve
 • Aktivitetet e Shoqates Rrotulluesi – Dardania per Vitin 2019
 • Paraqitja e Projektit ne lidhje me emertimin e Pellumbave ne gjuhen Shqipe (Rashit Rushiti)
 • Propozimet ne lidhje me Permesimin e kualitetit te Punes si dhe Organizimit te Garave
 • Prezantimi i Dylbijave te reja : Li-Ion 3-1500m
 • Debat i hapur/Varia
 • Zgjedhja e Kryetarit dhe Kryesise se Shoqates Dardania per Vitin 2020

Prezantimi i Anetareve te ri ne Shoqaten Dardania per Vitin 2020

 • Avni Vishi
 • Fadil Sabedini
 • Lulzim Pira
 • Zaim Rama
 • Ardian Sahiti

Prezantimi i Raportit vjetor Te nderuar Anetar te Shoqates, ne Vitin 2019 me thirrjet e Anetarve te Shoqates Kryetari dhe Kryesia e Shoqates organizuam dhe njeherish realizuam 17 Gara. Ne 17 Garat e organizuara garuan gjithesejt 52 Pellumba ndersa Garen e kaluan me suksese 29 Pellumba, te cilet dhe u regjistruan ne Librin e Gareve te Shoaqates Dardania  per Vitin 2019, (perveq Gares se Flamur Frangut e cila per Fate te keq u anulua per arsyen e mungeses se numrit te antareve ne Gare)  megjithe ate Kryetari dhe Kryesia e Shoaqates konstatojme se kishim nje Vite shume te suksesshem pasi qe nga 29 Pellumbat e regjistruar ne Librin e Garave te Shoqates 9 Pellumba u regjistruan ne Librin e Garave te Shoqates me gjatesi rrotullimi nga 100 deri ne 140 metra. Te nderuar Antare te Shoqates une ne Emer tim Personal dhe ne Emer te Kryesise ju falenderoj perzemersishte per sjellen tuaj korrekte gjate tere Vitit dhe posaqerishte gjate organizimit te Garave gje qe per mua dhe Kryesine e Shoqates ishte shume inkurajuse,shume mbreselenese dhe gjithenje e me teper rritke Motivimin tone  per pune, per organizim  te mbare,te rregullte dhe korrekt.Falemnderit . Ne vijim ju paraqes Listen  e te gjitha Garave te organizuara nga Gara e pare deri te e fundit, Rangelisten e Pellumbave me gjatesine me te larte rrotullimit te regjistruar ne Librin e Garave te Shoqates Dardania pra nga   Kampioni i Vitit 2019 e tutje si dhe Listen e Vleresuesve per nga numri i vleresimeve ne Vitin 2019.  

 

Shperndarja e Kupave/Trofeve dhe Medaloneve

Kupen per Vendin e pare per Vitin 2019 e pranon:

 1. Xheme Kajtazi Pellumbi Maviliparke (530/19) gjatesia e rrotullimit 140 metra

Kupen per Vendin e dyte per Vitin 2019 e pranon:

 1. Urim Musliu Pellumbi Karkanatparke (365/18) gjatesia e rrotullimit 123 metra

Kupen per Vendin e trete per Vitin 2019 e pranon:

 1. Sinisa Naskovic Pellumbi Kumer (814/18) gjatesia e rrotullimit 117 metra

 

fituesit-1  fituesit

Renditja Garuesi Pellumbi Lartesia Data
1 Xheme Kajtazi Maviliparke (530/19) 140m 26.10.19
2 Urim Musliu Karkanatparke (365/18) 123m 30.11.19
3 Sinisa Naskovic Kumer (814/18) 117m 09.06.19
4 Sinisa Naskovic Maver (7/19) 117m 23.11.19
5 Murat Bajrami Maviliparke (07/18) 115m 23.06.19
6 Murat Bajrami Maver (05/18) 113m 26.05.19
7 Sinan Makiçi Maviliparke (444/19) 110m 23.11.19
8 Milaim Morina Maviliparke (542/19) 107m 14.09.19
9 Xheme Kajtazi Kumer (506/19) 103m 08.09.19
10 Sinisa Naskovic Maver (810/18) 95m 09.06.19
11 Flamur Frangu Maver (735/18) 93m 20.10.19
12 Sinisa Naskovic Allparke (990/16) 91m 23.11.19
13 Hasan Grabovci Qinivir (129/19) 88m 30.11.19
14 Milaim Morina Vlladike (99/18) 83m 02.06.19
15 Murat Bajrami Kumer (613/19) 82m 01.12.19
16 Sinan Makiçi Maviliparke (449/19) 80m 10.11.19
17 Murat Bajrami Maviliparke (633/19) 80m 01.12.19
18 Murat Bajrami Maver (16/18) 78m 26.05.19
19 Sinisa Naskovic Parke (28/19) 78m 23.11.19
20 Goran Simic + Sladjan Dimic Bozsharke (214/19) 77m 23.11.19
21 Rashit Rushiti Allparke (59/19) 75m 09.11.19
22 Murat Bajrami Vlladike (601/19) 73m 01.12.19
23 Xheme Kajtazi Vlladike (526/19) 67m 08.09.19
24 Goran Simic + Sladjan Dimic Palle (220/19) 65m 23.11.19
25 Sinisa Naskovic Palle (890/18) 62m 23.11.19
26 Murat Bajrami Kumer (614/19) 61m 01.02.19
27 Musa Zuzaku + Valton Halimi Maviliparke (814/19) 60m 26.10.19
28 Sinisa Naskovic Maver (23/19) 55m 23.11.19
29 Rashit Rushiti Xhykansili (308/19) 52m 07.12.19

 

  Aktivitetet e Shoqates Rrotulluesi – Dardania per Vitin 2019

Me Daten 15.6.2019 Sekretari, Rashit Rushiti dhe une, Kryetari i Shoqates Dardania, perfaqesuam Shoqaten tone ne Kuvendin zgjedhor te Federates nacionale zvicerane ne Belp. Ndersa gjithashtu me Daten 23/24. Nentor 2019 Urim Musliu dhe Une, Musa Zuzaku ekspozuam Pellumbin Rrotullues/Akrobatik dhe Xhyline e Kosoves ne Ekspoziten e 98. Nacionale zvicerane te Pellumbave te rasave per Vitin 2019 ne Langental ne Kantonin e Bernit. Sa per informacion : Per momentin kemi pranuar Ftesen ne Kuvendin e Federates zvicerane te Pellumbave te rasave me Daten 8. Shkurt 2020 ne Lotzwil ne Kantonin e Bernit.

Paraqitja e Projektit ne lidhje me emertimin e Pellumbave ne gjuhen Shqipe (Rashit Rushiti)

Dokumenti profesional i paraqitur nga Rashit Rushiti.

Propozimet ne lidhje me Permesimin e Qualitetit te Punes si dhe organizimin te Garave

 • Anulimi i Vendimit deritanishem qe Vleresuesi gjate vleresimit te Pellumbave te merr me vete edhe nje Anetar (Urim Musliu)

Me vendimin e anëtarëve të shoqatës, prej tan inuk obligohet asnjëri të marrë bashkëvlerësues/ ose anëtar tjetër gjatë vlerësimit.

 • Qe Vleresimi i Pellumbave te jete edhe me korrekt, te rritet numeri i Vleresuesve gjate Vleresimit te Pellumbit gjate Gares nga 3 ne 5, varesisht nga Numri i Anetarve te pranishem ne Gare (Simon Komani)

Shumica e anëtarëve të shoqatës ishin të mendimit që vlerësimi edhe me tutje të bëhet me 3 vlerësues.

Prezantimi i Dylbijave te reja : Li-Ion 3-1500m

rz-1500

 

 

Debat i hapur/Varia

1   foto-e-rastit

 

Zgjedhja e Kryetarit dhe Kryesise se Shoqates Dardania per Vitin 2020

 

Kryetari                                              Nenkryetar                             Sekretari                                Arkatari                        Koordinatori                                                                                                             Musa Zuzaku                                  Xhemë Kajtazi                        Naser Saiti                           Simon Komani              Sinisa Naskovic

******************************************************************************************************************************** Anëtarë të shoqatës “DARDANIA” në Zvicrën Qendrore në Janar 2014

Vorstand      Kryesia
1. Naser Sahiti, Präsident      1. Naser Sahiti, kryetar
2. Urim Musliu, Vizepräsident      2. Urim Musliu, nënkryetar
3. Himet Limani, Sekretär      3. Himet Limani, sekretar
4. Ardiav Berisha, Kassierer      4. Ardian Berisha,arkëtar
5. Sinisa Naskovic, Koordinator      5.Sinisha Naskovic, koordinator
01. Avni Vishi, Zugerstr 203, 6314 Neuägeri/ZG
02. Skender Ramadani, Erlenstr 49, 4058 Basel
03. Himet Limani, Erlessenweg 32, 3506 Grosshöstetten/BE
04. Naser Saiti, Frenkendorferstr 2A, 4410 Listal /BL
05. Ahmet Maxhera, Auzelg Str. 17, 8050 Zürich
06. Hashim Aliqi, Sandstr 48, 3302 Moosseedorf /BE
07. Urim Musliu, Lachematte 3, 6153 Ufhusen/LU
08. Musa Zuzaku, Rifert Str. 8A, 8134 Adliswil/ZH
09. Rushit Rushiti, Unter-Spitalhof 3, 6032 Emmen/LU
10. Simic Goran, Hirzenbachstrasse 96, 8051 Zürich
11. Gogi Zeka, Hirzenbachstrasse 96, 8051 Zürich
12. Ardijan Berisha (Danka), Wallisellerstr 63, 8152 Glattbrugg
13. Rahim Hyseni, Birchlenstrasse 24, 8600 Dübendorf
14. Sinan Makiqi, Friedrichstrasse 99, D-79618 Rheinfelden (Baden)
15. Sinisa Naskovic, Ruchwiessenstrasse 30, 8400 Winterthur
16. Flamur Makiqi, Friedrichstrasse 99, D-79618 Rheinfelden (Baden)
17. Nehat Ajzeraj, Himmelrichstr 97, 6010 Kriens
18. Irfan Adiler, Oberhofmatte 13, 6020 Emmenbrücke
19. Simon Komani, Menznauer Str. 7, 6110 Wolhusen
20. Hasan Gërbavci (Cani), Müllackerstrasse 26, 8152 Glattbrugg
21. Nuhi Syla, Deitingen Str. 7, 4553 Subingen

Anëtarë të shoqatës “DARDANIA” në Zvicër në vitin 2013 Më 12 janar 2013 anëtarët e Shoqatës së Pëllumbave Akrobatikë të Kosovës në Zvicër, SHPAKZ “DARDANIA”, si dhe kryesia e shoqatës organizuan darkën e vitit për anëtarësinë e saj, darkë e cila u organizua në Mossedorf afër Bernit. Ky takim vjetor i shoqëruar me një darkë të përbashkët në fund, filloi në ora 18:30. Ky takim vjetor i anëtarësisë ishte një rast për të gjithë që të njoftohen edhe rreth gjithë aktivitetit të shoqatës sonë gjatë vitit 2012, me çrast u bë edhe shpërndarja e shpërblimeve, mirënjohjeve dhe trofetë për kultivuesit e pëllumbave garues të këtij viti. Këtë takim e hapi kryetari i deritanishëm, zotëri Hashim Aliqi, i cili me pak fjalë njoftoi të pranishmit lidhur me aktivitetin e shoqatës dhe mbarëvajtjen e këtij takimi. Pastaj ai ia dha fjalën arkatarit të deritanishëm, Rizah Rizai, i cili njoftoi të pranishmit lidhur me mbarëvajtjen e financave të shoqatës. Rizai raportoi edhe mbi gjendjen financiare dhe buxhetore të shoqatës për vitin 2013. Në emër të kryesisë së shoqatës Dardania raportin vjetor të aktivitetit të gjithmbarshëm të shoqatës gjatë vitit 2012 e lexoi sekretari Gëzim Gashi. Raporti përfshinte gjithë aktivitetin dhe të arriturat e shoqatës gjatë vitit 2012. duke potencuar angazhimin e palodhshëm të të gjithë anëtarëve të shoqatës. Në ekspozitën e 91-të nacionale të pëllumbave të Zvicrës, të organizuar në 2012 në Delemond, Shoqata e Pëllumbave Akrobatikë të Kosovës në Zvicër “Dardania” u përfaqësua me dy lloje të pëllumbave nga Kosova, dhe ate, Rushit Rushiti me gjylinë dhe pëllumbin akrobatik (rrotullues) të Kosovës. Një gjyli në këtë ekspozitë fitoi edhe një çmim. Pas leximit të raportit vjetor, i cili u prit me duartrokitje të përzemërta, kryetari i deritanishëm shoqatës, zotëri Hashim Aliqi së bashku me anëtarë të tjerë të shoqatës shpërndanë mirënjohjet, trofetë dhe shpërblimet kultivuesve më të suksesshëm të shoqatës sonë për vitin 2012. Kështuqë për tre vendet e para për gjatësinë më të madhe të rrotullimit të pëllumbave për vitin 2012 u shpërblyen: 1. Shaip Kurtaj, me gjatësinë e rrotullimit të pëllumbit prej 115 m 2. Sabit Sejdiu, me gjatësinë e rrotullimit prej 110 m 3. Sabit Sejdiu, me gjatësinë e rrotullimit prej 100 m Në këtë takim pastaj u zgjodh kryesia e re prej pesë anëtarëve, të cilët do ta drejtojnë shoqatën gjatë vitit 2013. Zgjedhjet për kryesinë e re i drejtoi kryetari i deritanishëm, zotëri Hashim Aliqi. Kësaj here anëtarësia zgjodhi për kryetar të shoqatës “Dardania” me aklamation zotëri Naser Sahiti. Pas kësaj takimi vazhdoi me zgjedhjen e anëtarëve të tjerë të kryesisë. Në këto zgjedhje u zgjodh kryesia e re e përbërë prej: 1. Naser Sahiti, kryetar 2. Avni Muharremi, nënkryetar 3. Musa Zuzaku, sekretar 4. Riza Rizai, arkëtar dhe 5. Urim Musliu, koordinator Kryesia e vjetër ua dorëzoi të gjitha detyrat kryesisë së re duke barazuar edhe gjendjen materiale të shoqatës. Me këtë rast kryesia e re falenderoi kryetarin e deritanishëm, zotëri Hashim Aliqi, për punën dhe angazhimin e tij të palodhshëm për mbarëvajtjen e shoqatës gjatë vitit 2012. Anëtarë të shoqatës “DARDANIA” në Zvicër në janar të vitit 2012 janë:

01. Avni Vishi 02. Bajrush Banulla 03. Fadil Sabedini 04. Skender Ramadani 05. Himet Limani 06. Musa Zuzaku 07. Simon Komani 08. Naser Saiti 09. Urim Musliu 10. Ilir Muharremi 11. Avni Muharremi 12. Shaip Kurtaj 13. Fadil Haliti 14. Riza Rizai 15. Rraim Iseni 16. Nexhmedin Kurteshi 17. Sadat Sinani (Gjermani) 18. Rushit Rushiti 19. Lulzim Agushi 20. Musa Sylejmani 21. Hashim Aliqi 22. Sinan Makiqi (Gjermani) 23. Flamur Makiqi (Gjermani) 24. Gëzim Gashi 25. Ahmet Maxhera 26. Flamur Frangu 27. Sabit Sejdija 28. Sadik Sejdija 29. Nazim Azemi 30. Qemajl Arifi 31. Sinisa Dejan 32. Muhamet Brahimi 33. Hasan Gërbavci 34. Sadedin Jashari Fituesit e vitit 2012 fituesit e vitit 2012 1. Shaip Kurti 2. dhe 3. Sabit Sejdiu   Fotografi nga takimi Fotografi nga takimi vjetor 2012      Ftohen të gjithë mërgimtarët tanë të interesuar për anëtarësim në shoqatën tonë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës në Zvicër, që të lajmërohen përmes formularit në rubrikën “Kontakti”