Garat

 

**************************

REZULTATI I GARËS SË MBAJTUR MË 07.12.2019- RASHIT RUSHITI

  Më 7 dhjetor 2019 u mbajt gara e pëllumbave akrobatikë të Kosovës në Emmen të Luzernit të Zvicrës, ku në prani të anëtarëve dhe simpatizantëve të shoqatës mori pjesë me një Pëllumbë z. Rashit Rushiti.

Pëllumbi Xhykansili u regjistrua në Librin e Shoqatës tonë me 52 metra gjatësi rrotullimi.

**************************

REZULTATI I GARËS SË MBAJTUR MË 01.12.2019- MURAT BAJRAMI

  Më 1 dhjetor 2019 u mbajt gara e pëllumbave akrobatikë të Kosovës në Maulburg të Gjermanisë, ku në prani të anëtarëve dhe simpatizantëve të shoqatës mori pjesë me pesë pëllumba z. Murat Bajrami.

Pëllumbi Kumër u regjistrua në Librin e Shoqatës tonë me 82 metra gjatësi rrotullimi.

Pëllumbi Maviliparkë u regjistrua në Librin e Shoqatës tonë me 80 metra gjatësi rrotullimi.

Pëllumbi Vlladikë u regjistrua në Librin e Shoqatës tonë me 73 metra gjatësi rrotullimi.

Pëllumbi Kumër u regjistrua në Librin e Shoqatës tonë me 61 metra gjatësi rrotullimi.

Pëllumbi tjetër Maviliparkë nuk e kaloj garën.

**************************

REZULTATI I GARËS SË MBAJTUR MË 30.11.2019- HASAN GRABOVCI

  Më 30 nëntor 2019 u mbajt gara e pëllumbave akrobatikë të Kosovës në Glattburgg të Zürich-ut, ku në prani të anëtarëve dhe simpatizantëve të shoqatës mori pjesë me katër pëllumba z. Hasan Grabovci.

Pëllumbi Qinivir u regjistrua në Librin e Shoqatës tonë me 88 metra gjatësi rrotullimi.

Pëllumbat tjerë nuk e kaluan garën.

**************************

REZULTATI I GARËS SË MBAJTUR MË 30.11.2019- URIM MUSLIU

  Më 30 nëntor 2019 u mbajt gara e pëllumbave akrobatikë të Kosovës në Guensee të Luzern-it, ku në prani të anëtarëve dhe simpatizantëve të shoqatës mori pjesë me tre pëllumba z. Urim Musliu.

Pëllumbi Karikanatparkë u regjistrua në Librin e Shoqatës tonë me 123 metra gjatësi rrotullimi.

Dy pëllumbat tjerë për fat të keq i mori skifteri.

**************************

REZULTATI I GARËS SË MBAJTUR MË 23.11.2019- SINISA NASKOVIC

  Më 23 nëntor 2019 u mbajt gara e pëllumbave akrobatikë të Kosovës në Illnau të Effretikon-it, ku në prani të anëtarëve dhe simpatizantëve të shoqatës mori pjesë me shtatë pëllumba z. Sinisa Naskovic.

Pëllumbi Mavër u regjistrua në Librin e Shoqatës tonë me 117 metra gjatësi rrotullimi.

Pëllumbi Allparkë u regjistrua në Librin e Shoqatës tonë me 92 metra gjatësi rrotullimi.

Pëllumbi Parkë u regjistrua në Librin e Shoqatës tonë me 78 metra gjatësi rrotullimi.

Pëllumbi Pall u regjistrua në Librin e Shoqatës tonë me 62 metra gjatësi rrotullimi.

Pëllumbi Mavër u regjistrua në Librin e Shoqatës tonë me 55 metra gjatësi rrotullimi.

Dy pëllumba tjerë nuk e kaluan garën.

**************************

REZULTATI I GARËS SË MBAJTUR MË 23.11.2019- SINAN MAKIQI

  Më 23 nëntor 2019 u mbajt gara e pëllumbave akrobatikë të Kosovës në Moglin, ku në prani të anëtarëve dhe simpatizantëve të shoqatës mori pjesë me dy pëllumba z. Sinan Makiqi.

Pëllumbi Maviliparkë u regjistrua në Librin e Shoqatës tonë me 110 metra gjatësi rrotullimi.

Pëllumbi tjetër nuk e kaloi garën.

**************************

REZULTATI I GARËS SË MBAJTUR MË 23.11.2019- GORAN SIMIC & SLADJAN DIMIC

  Më 23 nëntor 2019 u mbajt gara e pëllumbave akrobatikë të Kosovës në Glattbrugg të Zürich-ut, ku në prani të anëtarëve dhe simpatizantëve të shoqatës mori pjesë me dy pëllumba z. Goran Simic dhe Sladjan Dimic.

Pëllumbi Bozsharkë u regjistrua në Librin e Shoqatës tonë me 77 metra gjatësi rrotullimi.

Pëllumbi Pall u regjistrua në Librin e Shoqatës tonë me 65 metra gjatësi rrotullimi.

**************************

REZULTATI I GARËS SË MBAJTUR MË 10.11.2019- SINAN MAKIQI

  Më 10 nëntor 2019 u mbajt gara e pëllumbave akrobatikë të Kosovës në Moglin, ku në prani të anëtarëve dhe simpatizantëve të shoqatës mori pjesë me tre pëllumba z. Sinan Makiqi.

Pëllumbi Maviliparkë u regjistrua në Librin e Shoqatës tonë me 80 metra gjatësi rrotullimi.

Pëllumbat tjerë nuk e kaluan garën.

**************************

**************************

**************************

**************************

**************************

**************************

**************************

**************************

**************************

 Rezultati i garës së mbajtur më 08.06.2014 në Arisdorf

 Më 8. qershorj 2014 u mbajt një garë e pëllumbave akrobatikë të Kosovës në Arisdorf të Zvicrës, ku në prani të 30 anëtarëve dhe simpatizantëve të shoqatës mori pjesë me dy pëllumba Naser Sahiti. Garën me sukses e kaloi një pëllumb.

Rezultati i fluturimit dhe rrotullimit të pëllumbit garues të Naser Sahitit ishte me sa vijon:

1.         Pëllumbi i parë me gjatësi të rrotullimit 102 m

Këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës e drejtoi Musa Zuzaku. Në këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës në cilësinë e vlerësuesve ishin: Hashim Aliqi, Ardian Berisha dhe Rushit Rushiti.

Me dylbi matëse gjatësinë e rrotullimit e bëri Urim Musliu.

 

* * * * *

 Rezultati i garës së mbajtur më 31.05.2014 në Effretikon, afër Zürich-ut

 

Më 31. maj 2014 u mbajt një garë e pëllumbave akrobatikë të Kosovës në Effretikon të Zvicrës, ku në prani të 26 anëtarëve dhe simpatizantëve të shoqatës mori pjesë me dy pëllumba Siniša Naskovic. Garën me sukses e kaloi një pëllumb.

Rezultati i fluturimit dhe rrotullimit të pëllumbit garues të Siniša Naskovic. ishte me sa vijon:

1.         Pëllumbi i parë me gjatësi të rrotullimit 68 m

Këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës e drejtoi Musa Zuzaku. Në këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës në cilësinë e vlerësuesve ishin: Ardian Berisha, Amet Magjerje dhe Rushit Rushiti.

Me dylbi matëse gjatësinë e rrotullimit e bëri Urim Musliu.

 

* * * * *

 Rezultati i garës së mbajtur më 05.04.2014 në Effretikon, afër Zürich-ut

 

Më 05 prill 2014 u mbajt një garë e pëllumbave akrobatikë të Kosovës në Effretiko të Zvicrës, ku në prani të 40 anëtarëve dhe simpatizantëve të shoqatës mori pjesë me gjashtë pëllumba Siniša Naskovic. Garën me sukses e kaluan katër pëllumbat.
Rezultati i fluturimit dhe rrotullimit të pëllumbit garues të Siniša Naskovic. ishte me sa vijon:

1.         Pëllumbi i parë me gjatësi të rrotullimit 120 m Nu i unazës 574/13

2.         Pëllumbi i parë me gjatësi të rrotullimit 105 m Nu i unazës 578/13

3.         Pëllumbi i parë me gjatësi të rrotullimit 60 m Nu i unazës 87/13

4.         Pëllumbi i parë me gjatësi të rrotullimit 60 m Nu i unazës 558/13

Këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës e drejtoi Naser Saiti, kryetar i shoqatës. Në këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës në cilësinë e vlerësuesve ishin: Ardian Berisha, Himet Limani dhe Sinan Makiqi.

Me dylbi matëse gjatësinë e rrotullimit e bëri Urim Musliu.

 

 * * * * *

 Rezultati i garës së mbajtur më 09.03.2014 në Glattbrugg, afër Zürich-ut

 

Më 9. mars 2014 u mbajt një garë e pëllumbave akrobatikë të Kosovës në Glattbrugg të Zvicrës, ku në prani të 25 anëtarëve dhe simpatizantëve të shoqatës mori pjesë me dy pëllumba Ardian Berisha (Damka). Garën e kaluan që të dy pëllumbat.

Rezultati i fluturimit dhe rrotullimit të pëllumbit garues të Cami ishte me sa vijon:

1. Pëllumbi i parë me gjatësi të rrotullimit 103 m

2. Pëllumbi i dytë me gjatësi të rrotullimit 70 m

Këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës e drejtoi, kryetar i shoqatës: Naser Saiti, Në këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës në cilësinë e vlerësuesve ishin: Rushit Rushiti, Sinisa Naskovic dhe Sinan Makiqi.

Me dylbi matëse gjatësinë e rrotullimit e bëri Urim Musliu.

 

* * * * *

Rezultati i garës së mbajtur më 01.12.2013 në Glattbrugg, afër Zürich-ut

 

Më 1. dhjetor 2013 u mbajt një garë e pëllumbave akrobatikë të Kosovës në Glattbrugg të Zvicrës, ku në prani të 25 anëtarëve dhe simpatizantëve të shoqatës mori pjesë me tre pëllumba Hasan Gërbavci. Garën e kaloj një pëllumbat por pëllumb e rradhës i cili fluturonte për garë e rrëmbeu Skyfteri.

Rezultati i fluturimit dhe rrotullimit të pëllumbit garues të Cami ishte me sa vijon:

1. Pëllumbi i parë me gjatësi të rrotullimit 60 m

Këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës e drejtoi, kryetar i shoqatës: Naser Saiti, Në këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës në cilësinë e vlerësuesve ishin: Rushit Rushiti, Hashim Aliqi dhe Sinan Makiqi.

Me dylbi matëse gjatësinë e rrotullimit e bëri Urim Musliu.

 

* * * * *

Rezultati i garës së mbajtur më 16.11.2013 në Mohlin, afër Aarau

Rezultati i garës së mbajtur më 16.11. 2013 në Mohlin,afër Argaut Më 16 nëtor 2013 u mbajt një garë e pëllumbave akrobatikë të Kosovës në Mohlin të Zvicrës, ku në prani të 36 anëtarëve dhe simpatizantëve të shoqatës mori pjesë me tre pëllumba Gezim Gashi. Garën me sukses e kaluan një pëllumbat.

Rezultati i fluturimit dhe rrotullimit të pëllumbit garues të Gëzim Gashi ishte me sa vijon:

1.    Pëllumbi i parë me gjatësi të rrotullimit 70 m

Këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës e drejtoi, kryetar i shoqatës.: Naser Saiti, Në këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës në cilësinë e vlerësuesve ishin: Shaip Kurtaj, Amet Magjerje dhe Avni Muharremi.

Me dylbi matëse gjatësinë e rrotullimit e bëri Urim Musliu.

 

* * * * *

 

Rezultati i garës së mbajtur më 09.11.2013 në Gjenevë

 

Më 09 nëtor 2013 në prani të 15 anëtarëve dhe simpatizantëve të shoqatës me me një mot rrelativisht të mirë u mbajt një garë e pëllumbave akrobatikë të Kosovës në Gjenevë, në të cilën me pesë  pëllumba mori pjesë Sabit Sejdiu. Garën e kaluan me sukses katër pëllumba.

Rezultati i fluturimit dhe rrotullimit të pëllumbave garues ishte me sa vijon:

1. Pëllumbi i parë me gjatësi të rrotullimit 90 m
2. Pëllumbi i dytë me gjatësi të rrotullimit 88 m
3. Pëllumbi i tretë me gjatësi të rrotullimi 69 m
4.Pëllumbi i katër me gjatësi të rrotullimit 55 m

Këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës e drejtoi Avni Muarremi, nënkryetar i shoqatës, ndërsa në cilësinë e vlerësuesve ishin: Hashim Aliqi, Naser Saiti, dhe Rushit Rushiti.

Me dylbi matëse gjatësinë e rrotullimit e bëri Urim Musliu.

 

* * * * *

Rezultati i garës së mbajtur më 26.10.2013 në Arisdorf

 

Më 26 tetor 2013 u mbajt një garë e pëllumbave akrobatikë të Kosovës në Aristdofr të Zvicrës, ku në prani të 20 anëtarëve dhe simpatizantëve të shoqatës mori pjesë me tre pëllumba Naser Sahiti. Garën e kaluan me sukses dy pëllumba.

Rezultati i fluturimit dhe rrotullimit të pëllumbit garues të Naser Sahtit ishte me sa vijon:

1.    Pëllumbi i parë me gjatësi të rrotullimit 90 m
2.    Pëllumbi i dytë me gjatësi të rrotullimit 58 m

Këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës e drejtoi, nënkryetar i shoqatës. Avni Muharremi.
Në këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës në cilësinë e vlerësuesve ishin: Shaip Kurtaj. Hashim Aliqi dhe Fadil Sadedini.

Me dylbi matëse gjatësinë e rrotullimit e bëri Urim Musliu.

 

* * * * *

Rezultati i garës së mbajtur më 19.10. 2013 në Köniz,afër Bernit

 

Më 19 tetor 2013 u mbajt një garë e pëllumbave akrobatikë të Kosovës në Köniz të Zvicrës, ku në prani të 20 anëtarëve dhe simpatizantëve të shoqatës mori pjesë me dy pëllumba Shaip Kurtaj. Garën e kaluan me sukses  një pëllumbat.

Rezultati i fluturimit dhe rrotullimit të pëllumbit garues të Shaip Kurtaj ishte me sa vijon:

1.    Pëllumbi i parë me gjatësi të rrotullimit 109 m

Këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës e drejtoi, kryetar i shoqatës. Naser Saiti Në këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës në cilësinë e vlerësuesve ishin: Fadil Sadedini, Sinan Makiqi, dhe Rushit Rushiti.

Me dylbi matëse gjatësinë e rrotullimit e bëri Urim Musliu.

 

* * * * *

Rezultati i garës së mbajtur më 06.10. 2013 në Effretikon,afër Cyrihut

 

Më 06 tetor 2013 u mbajt një garë e pëllumbave akrobatikë të Kosovës në Effretiko të Zvicrës, ku në prani të 70 anëtarëve dhe simpatizantëve të shoqatës mori pjesë me tre pëllumba Siniša Naskovic. Garën me sukses e kaluan dy pëllumbat. Në këtë Garë mbi njëzet veta ishin të nacionalitetit Serbë

Rezultati i fluturimit dhe rrotullimit të pëllumbit garues të Siniša Naskovic ishte me sa vijon:

1. Pëllumbi i parë me gjatësi të rrotullimit 81 m
2. Pëllumbi i parë me gjatësi të rrotullimit 70 m

Këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës e drejtoi, kryetar i shoqatës: Naser Saiti, Në këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës në cilësinë e vlerësuesve ishin: Rushit Rushiti, Riza Rizai dhe Avni Muharremi.

Me dylbi matëse gjatësinë e rrotullimit e bëri Urim Musliu.

 

* * * * *

 

Rezultati i garës së mbajtur më 15.09. 2013 në Mohlin,afër Argaut

 

Më 15 Shtator 2013 u mbajt një garë e pëllumbave akrobatikë të Kosovës në Mohlin të Zvicrës, ku në prani të 36 anëtarëve dhe simpatizantëve të shoqatës mori pjesë me katër pëllumba Gezim Gashi. Garën me vështirësi e kaluan një pëllumbat.

Rezultati i fluturimit dhe rrotullimit të pëllumbit garues të Gëzim Gashi ishte me sa vijon:

1.    Pëllumbi i parë me gjatësi të rrotullimit 51 m

Këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës e drejtoi, kryetar i shoqatës.: Naser Saiti, Në këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës në cilësinë e vlerësuesve ishin: Rushit Rushiti, Shaip Kurtaj, dhe Hashim Aliqi.

Me dylbi matëse gjatësinë e rrotullimit e bëri Urim Musliu.

 

* * * * *

 

Rezultati i garës së mbajtur më 14.09. 2013 në Köniz,afër Bernit

Më 14 shator 2013 u mbajt një garë e pëllumbave akrobatikë të Kosovës në Köniz të Zvicrës, ku në prani të 45 anëtarëve dhe simpatizantëve të shoqatës mori pjesë me tre pëllumba Shaip Kurtaj. Garën e kaluan me sukses  një pëllumbat.

Rezultati i fluturimit dhe rrotullimit të pëllumbit garues të Shaip Kurtaj ishte me sa vijon:

1.    Pëllumbi i parë me gjatësi të rrotullimit 70 m

Këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës e drejtoi, kryetar i shoqatës. Naser Saiti Në këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës në cilësinë e vlerësuesve ishin: Fadil Sadedini, Riza Rizai, dhe Rushit Rushiti.

Me dylbi matëse gjatësinë e rrotullimit e bëri Himet Limani.

 

* * * * *

 

Rezultati i garës së mbajtur më 22.06.2013 në Arisdorfr

Më 22 qershor 2013 u mbajt një garë e pëllumbave akrobatikë të Kosovës në Aristdofr të Zvicrës, ku në prani të 40 anëtarëve dhe simpatizantëve të shoqatës mori pjesë me tre pëllumba Naser Sahiti. Garën e kaluan me sukses dy pëllumba.

Rezultati i fluturimit dhe rrotullimit të pëllumbit garues të Naser Sahtit ishte me sa vijon:

1.    Pëllumbi i parë me gjatësi të rrotullimit 90 m
2.    Pëllumbi i dytë me gjatësi të rrotullimit 68 m 

Këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës e drejtoi, nënkryetar i shoqatës. Avni Muharremi.
Në këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës në cilësinë e vlerësuesve ishin: Shaip Kurtaj. Rushit Rushiti dhe Fadil Sadedini.

Me dylbi matëse gjatësinë e rrotullimit e bëri Urim Musliu

* * * * *

 

Rezultati i garës së mbajtur më 06.07.2013 në Adliswil

Më 06 Korrik 2013 u mbajt një garë e pëllumbave akrobatikë të Kosovës në Adliswil të Zvicrës, ku në prani të 45 anëtarëve dhe simpatizantëve të shoqatës mori pjese me dy pëllumba Musa Zuzaku.Garën e kaloj me sukses një pëllumbë.në këtë garë ishin të pranishëm dhe kultivues të shoqatave të tjera shqiptare të cilatë veprojnë në Zvicër.

Rezultati i fluturimit dhe rrotullimit të pëllumbit garues të Musa Zuzaku ishte me sa vijon:

1. Pëllumbi i parë me gjatësi të rrotullimit 97 m

Këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës e drejtoi Naser Saiti, kryetar i shoqatës. Në këtë garë në cilësinë e vlerësuesve ishin: Hashim Aliqi, Urim Musliu, dhe Fadil Sadedini.

Me dylbi matëse gjatësinë e rrotullimit e bëri Himet Limani

 

* * * * *

Rezultati i garës së mbajtur më 08.06.2013 në Gjenevë 

Më 08 qershor 2013 në prani të 25 anëtarëve dhe simpatizantëve të shoqatës me me një mot të mirë u mbajt një garë e pëllumbave akrobatikë të Kosovës në Gjenevë, në të cilën me gjashtë  pëllumba mori pjesë Sabit Sejdiu. Garën e kaluan me sukses pes pëllumba.

Rezultati i fluturimit dhe rrotullimit të pëllumbave garues ishte me sa vijon:

1. Pëllumbi i parë me gjatësi të rrotullimit 113 m

2. Pëllumbi i dytë me gjatësi të rrotullimit 88 m

3. Pëllumbi i tretë me gjatësi rrotullimi 83 m

4. Pëllumbi i tretë me gjatësi rrotullimi 62 m

5. Pëllumbi i tretë me gjatësi rrotullimi 58 m

Këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës e drejtoi Naser Sahiti, kryetari i shoqatës, ndërsa në cilësinë e vlerësuesve ishin: Shaip Kurtaj, Naser Sahiti,  dhe Avni Muharremi.

Me dylbi matëse gjatësinë e rrotullimit e bëri Urim Msliu

* * * * *

Rezultati i garës së mbajtur më 25. maj 2013 në Kloten

Më 25 Maj 2013 u mbajt një garë e pëllumbave akrobatikë të Kosovës në Kloten të Zvicrës, ku në prani të 35 anëtarëve dhe simpatizantëve të shoqatës mori pjesë me dy pëllumba Fadil Sabedini. Garën e kaloj me sukses një pëllumbë.

Rezultati i fluturimit dhe rrotullimit të pëllumbit garues të Fadil Sabedin ishte me sa vijon:

1.Pëllumbi i parë me gjatësi të rrotullimit 108 m

Këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës e drejtoi Naser SahitiShaip Kurti, ish-kryetar i shoqatës. Në këtë garë në cilësinë e vlerësuesve ishin: Shaip Kurti, Sabit Sejdiu, dhe Rushit Rushiti.
Me dylbi matëse gjatësinë e rrotullimit e bëri Urim Musliu

* * * * *

 

Rezultati i garës së mbajtur më 14. prill 2013 në Glond të Zvicrës

Më 14 prill 2013 Shoqata e Pëllumbave Akrobatikë të Kosovës në Zvicër startoi me sukses aktivitetin e saj, duke organizuar më Glond të Zvicrës garën në të cilën me pesë pëllumba u paraqit kultivuesi i pëllumbave Avni Muharremi.
Më 14 prill 2013, në prani të 45 anëtarëve dhe simpatizantëve të shoqatës, me një mot të mirë dhe të përshtatshëm për garat e pëllumbave, garuan katër pëllumbat e Avni Muharremit, ku të katër pëllumbat e kaluan garën me sukses.

Rezultati i fluturimit dhe rrotullimit të pëllumbave garues ishte me sa vijon:

1. Pëllumbi i parë me gjatësi të rrotullimit 105 m

2. Pëllumbi i dytë me gjatësi të rrotullimit 95 m

3. Pëllumbi i tret me gjatësi të rrotullimit 70m

4. Pëllumbi i katër me gjatësi të rrotullimit 68

Këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës e drejtoi Naser Saiti, kryetar i shoqatës, ndërsa në cilësinë e vlerësuesve ishin: Fadif Sadedini , Shaip Kurtaj dhe Rashit Rashiti.

Me dylbi matëse gjatësinë e rrotullimit e bëri Urim Musliu

* * * * *

Rezultati i garës së mbajtur më 20.12. 2012 në Mohlin,afër Argaut

Më 20 Tetor 2012 u mbajt një garë e pëllumbave akrobatikë të Kosovës në Mohlin të Zvicrës, ku në prani të 30 anëtarëve dhe simpatizantëve të shoqatës mori pjesë me dy pëllumba Sinan Makiqi. Garën e kaloi një pëllumbat.

Rezultati i fluturimit dhe rrotullimit të pëllumbit garues të Shaip Kurtaj ishte me sa vijon:

1.    Pëllumbi i parë me gjatësi të rrotullimit 50 m

Këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës e drejtoi, kryetar i shoqatës. Hashim Aliqi. Në këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës në cilësinë e vlerësuesve ishin: Naser Saiti, Shaip Kurtaj, dhe Fadil Sadedini.

Me dylbi matëse gjatësinë e rrotullimit e bëri Urim Musliu.

 

* * * * *

Rezultati i garës së mbajtur më 01.12.2012 në Gjenevë

Më 01 Dhjetorë 2012 në prani të 20 anëtarëve dhe simpatizantëve të shoqatës me me një mot rrelativisht të mirë u mbajt një garë e pëllumbave akrobatikë të Kosovës në Gjenevë, në të cilën me gjashtë  pëllumba mori pjesë Sabit Sejdiu. Garën e kaluan me sukses pes pëllumba.

Rezultati i fluturimit dhe rrotullimit të pëllumbave garues ishte me sa vijon:

1. Pëllumbi i parë me gjatësi të rrotullimit 100 m

2. Pëllumbi i dytë me gjatësi të rrotullimit 92 m

3. Pëllumbi i tretë me gjatësi të rrotullimi 85 m

4.Pëllumbi i katër me gjatësi të rrotullimit 70 m

5. Pëllumbi i pestë me gjatësi të rrotullimit 63 m

Këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës e drejtoi Hashim Aliqi, kryetar i shoqatës, ndërsa në cilësinë e vlerësuesve ishin: Shaip Kurtaj, Avni Muarremi, dhe Rushit Rushiti.

Me dylbi matëse gjatësinë e rrotullimit e bëri Himet Limani.

 

* * * * *

Rezultati i garës së mbajtur më 17.11. 2012 në Köniz, afër Bernit

Më 17 nëntor 2012 u mbajt një garë e pëllumbave akrobatikë të Kosovës në Köniz të Zvicrës, ku në prani të 30 anëtarëve dhe simpatizantëve të shoqatës mori pjesë me dy pëllumba Shaip Kurtaj. Garën e kaluan me sukses  një pëllumbat.

Rezultati i fluturimit dhe rrotullimit të pëllumbit garues të Shaip Kurtaj ishte me sa vijon:

1.    Pëllumbi i parë me gjatësi të rrotullimit 115 m

Këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës e drejtoi, kryetar i shoqatës. Hashim Aliqi Në këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës në cilësinë e vlerësuesve ishin: Sabit Sejdiu, Avni Muarremi, dhe Rushit Rushiti.

Me dylbi matëse gjatësinë e rrotullimit e bëri Urim Musliu.

 

* * * * *

 

Rezultati i garës së mbajtur më 6 tetor 2012 në Gjenevë

Më 06 Tetor 2012 në prani të 27 anëtarëve dhe simpatizantëve të shoqatës me me një mot rrelativisht të mirë u mbajt një garë e pëllumbave akrobatikë të Kosovës në Gjenevë, në të cilën me katër pëllumba mori pjesë Sabit Sejdiu. Garën e kaluan me sukses tre pëllumba.

Rezultati i fluturimit dhe rrotullimit të pëllumbave garues ishte me sa vijon:

1. Pëllumbi i parë me gjatësi të rrotullimit 110 m

2. Pëllumbi i dytë me gjatësi të rrotullimit 56 m

3. Pëllumbi i tretë me gjatësi rrotullimi 52 m

Këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës e drejtoi Hashim Aliqi, kryetar i shoqatës, ndërsa në cilësinë e vlerësuesve ishin: Shaip Kurtaj, Ahmet Maxherraj, dhe Rushit Rushiti.

Me dylbi matëse gjatësinë e rrotullimit e bëri Urim Msliu.

 

* * * * *

Rezultati i garës së mbajtur më 29 shtator 2012 në Zug

Më 29 shtator 2012 në prani të 30 anëtarëve dhe simpatizantëve të shoqatës me me një mot jo të mirë u mbajt një garë e pëllumbave akrobatikë të Kosovës në Zug, në të cilën me katër pëllumba mori pjesë Avni Vishi. Garën nuk arriti ta kaloi as një pëllumba.

Gatë zhvillimit të garës papritmas ra një mjegull e dendur e cila e veshtësoi tej mase mbajtjen e garës. Pëllumbar gjat fluturimit në një lartësi mbi 60 m nuk dukeshin fare.

 

* * * * *

 Rezultati i garës së mbajtur më 01.06.2012 në Gjenevë

Më 01 qershor 2012 në prani të 25 anëtarëve dhe simpatizantëve të shoqatës dhe me një mot të mirë u mbajt një garë e pëllumbave akrobatikë të Kosovës në Gjenevë, në të cilën me katër pëllumba mori pjesë Sabit Sejdiu. Garën e kaluan me sukses tre pëllumba .

Rezultati i fluturimit dhe rrotullimit të pëllumbave garues ishte me sa vijon:

1. Pëllumbi i parë me gjatësi të rrotullimit 84 m

2. Pëllumbi i dytë me gjatësi të rrotullimit 75 m

3. Pëllumbi i tretë me gjatësi rrotullimi 65 m

Këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës e drejtoi Shaip Kurtaj, nënkryetar i shoqatës, ndërsa në cilësinë e vlerësuesve ishin: Riza Rizai, Gezim Gashi dhe Hashim Aliqi.

Me dylbi matëse gjatësinë e rrotullimit e bëri Urim Msliu.

 

* * * * *

Rezultati i garës së mbajtur në Köniz, afër Bernit, më 12.05.2012

 

Më 12 maj 2012 u mbajt një garë e pëllumbave akrobatikë të Kosovës në Köniz të Zvicrës, ku në prani të 25 anëtarëve dhe simpatizantëve të shoqatës mori pjesë me dy pëllumba kultivuesi Shaip Kurtaj. Në një mot të mirë dhe të përshtatshëm për garat e pëllumbave, në prani të rreth 25 aktivistëve dhe simpatizantënë të shoqatës, si dhe në prani të kultivuesve nga Shoqata Krahsjellsi i kosovës dhe Shoqata Bardhoshi, garën e kaloi me sukses vetëm njëri prej pëllumbave garues të kultivuesit Shaip Kurtaj.

Rezultati i fluturimit dhe rrotullimit të pëllumbave garues ishte me sa vijon:

1. Pëllumbi me gjatësi të rrotullimit 93 m 

Këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës e drejtoi Hashim Aliqi, kryetar i shoqatës. Në këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës në cilësinë e vlerësuesve ishin: Avni Muharremi, Sabit Sejdiu dhe Rushit Rushiti.

Me dylbi matëse gjatësinë e rrotullimit e bëri Urim Musliu.

 

* * * * *

 Rezultati i garës së mbajtur në Möhlin, afër Bernit, më 28.04.2012

 

Më 28 prill 2012 u mbajt një garë e pëllumbave akrobatikë të Kosovës në Möhlin të Zvicrës, ku në prani të 30 anëtarëve dhe simpatizantëve të shoqatës mori pjesë me tre pëllumba kultivuesi Gëzim Gashi. Në një mot të mirë dhe të përshtatshëm për garat e pëllumbave, garën e kaloi me sukses vetëm njëri prej pëllumbave garues të kultivuesit Gëzim Gashi.

Rezultati i fluturimit dhe rrotullimit të pëllumbave garues ishte me sa vijon:

1. Pëllumbi me gjatësi të rrotullimit 63 m 

Këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës e drejtoi Hashim Aliqi, kryetar i shoqatës. Në këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës në cilësinë e vlerësuesve ishin: Avni Muarremi, Fadil Sadedini dhe Shaip Kurti.

Me dylbi matëse gjatësinë e rrotullimit e bëri Urim Musliu.

 

* * * * *

Rezultatet e garës së mbajtur në Glond, afër Lausanne, më 31.03.2012

 

Në Glond, një vend afër qytetit Lausanne, u mbajtën gara të pëllumbave më 31.03.2012. Në një mot të mirë dhe të përshtatshëm për garat e pëllumbave, në prani të rreth 20 aktivistëve dhe simpatizantënë të të shoqatës, garuan tre pëllumba të Ilir Muharremit, kultivues i përkushtuar i pëllumbave akrobatikë të Kosovës. Këtë garë nga tre pëllumbat i kaluan me sukses vetëm dy prej tyre.

Rezultati i fluturimit dhe rrotullimit të pëllumbave garues ishte me sa vijon:

1. Pëllumbi i parë me gjatësi të rrotullimit 90 m

2. Pëllumbi i dytë me gjatësi të rrotullimit 63 m

Këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës e drejtoi Shaip Kurtaj, nënkryetar i shoqatës, ndërsa në cilësinë e vlerësuesve ishin: Hashim Aliqi, Riza Rizai dhe Avni Muharremi.

Me dylbi matëse gjatësinë e rrotullimit e bëri Urim Musliu.

 

* * * * *

 Rezultatet e garës së parë të vitit 2012, mbajtur në Köniz, afër Bern-it, më 25.03..2012

 

Gara e parë e pëllumbave akrobatikë të Kosovës për vitin që sapo kemi hyrë, u mbajtë në Köniz, një vend afër kryeqytetit zviceran Bern. Në këtë garë të pëllumbave më 25.03.2012, në të cilën me tre pëllumba mori pjesë zotëri Shaip Kurtaj, kultivues i përkushtuar dhe i dëshmuar i pëllumbave akrobatikë të Kosovës. Këtë garë e përcollën rreth 25 aktivistë dhe simpatizantë me një mot të mirë. Këto gara nga tre pëllumbat i kaloi me sukses vetëm një prej tyre.

Rezultati i fluturimit dhe rrotullimit të pëllumbave garues ishte me sa vijon:

1. Pëllumbi i parë me gjatësi të rrotullimit 64 m

Këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës e drejtoi Hashim Aliqi, kryetari i shoqatës, ndërsa në cilësinë e vlerësuesve ishin: Naser Saiti, Fadil Sadedini, dhe Avni Muharremi.

Me dylbi matëse gjatësinë e rrotullimit e bëri Urim Musliu.

 

* * * * *

Rezultatet e garës së mbajtur në Köniz, afër Bern-it, më 01.10.2011

 

Në Köniz, një vend afër kryeqytetit zviceran Bern, u mbajtën gara të pëllumbave më 01.10.2011, në të cilat me tre pëllumba mori pjesë zotëri Shaip Kurtaj, kultivues i përkushtuar i pëllumbave akrobatikë të Kosovës. Këtë garë e përcollën rreth 20 aktivistë dhe simpatizantë me një mot të mirë. Këto gara nga tre pëllumbat i kaluan me sukses vetëm dy prej tyre.

Rezultati i fluturimit dhe rrotullimit të pëllumbave garues ishte me sa vijon:

1. Pëllumbi i parë me gjatësi të rrotullimit 72 m

2. Pëllumbi i dytë me gjatësi të rrotullimit 74 m

Këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës e drejtoi Avni Muharremi, kryetari i shoqatës, ndërsa në cilësinë e vlerësuesve ishin: Hashim Aliqi, Urim Musliu dhe Fadil Sadedini.

Me dylbi matëse gjatësinë e rrotullimit e bëri Himet Limani.

 

* * * * *

Rezultatet e garës së mbajtur në Glond, afër Lausanne, më 13.08.2011

 

Në Glond, një vend afër qytetit zviceran Lausanne, u mbajtën gara të pëllumbave më 13.08.2011, në të cilat me pesë pëllumba mori pjesë zotëri Avni Muharremi, kultivues i përkushtuar i pëllumbave akrobatikë të Kosovës. Këtë garë e përcollën rreth 15 aktivistë dhe simpatizantë me një mot të mirë. Këto gara nga pesë pëllumbat i kaluan me sukses vetëm tre prej tyre.

Rezultati i fluturimit dhe rrotullimit të pëllumbave garues ishte me sa vijon:

1. Pëllumbi i parë me gjatësi të rrotullimit 60 m

2. Pëllumbi i dytë me gjatësi të rrotullimit 68 m

3. Pëllumbi i tretë me gjatësi të rrotullimit 147 m

Këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës e drejtoi Rushit Rushiti, sekretar i shoqatës, ndërsa në cilësinë e vlerësuesve ishin: Shaip Kurti, Hashim Aliqi dhe Rahim Hyseni.

Me dylbi matëse gjatësinë e rrotullimit e bëri Himet Limani.

ankese

Faksimili i ankesës

Për pëllumbin e tretë, i cili e kaloi garën, kultivuesi i pëllumbit, zotëri Avni Muharremi, nuk ishte i kënaqur me mendimin e kryesuesit të garës, mendim i cili biente ndesh me vlerësuesit. Për këtë arsye zotëri Avni Muharremi bëri ankesë me shkrim ashtu siç e parasheh rregullorja, pranë kryesisë së shoqatës. Kryesia e shoqatës mbajti mbledhjen e saj të jashtëzakonshme për të shqyrtuar ankesën në fjalë, dhe pas diskutimeve dhe vlerësimeve erdhi në përfundim unanim që gjatësia e rrotullimit të pëllumbit të tretë të jetë 147 m. Mbarëvajtja e mbledhjes ishte më se demokratike dhe transparente. Edhe ankuesi zotëri Avni Muharremi u nda i kënaqur me vendimin e kryesisë.

 

* * * * *

 

Rezultatet e garës së mbajtur në Arisdorf, afër Baselit më 16.04.2011

 

Më 16 prill 2011, në prani të 25 anëtarëve dhe simpatizantëve të shoqatës, si dhe të kultivuesve të shoqatës “Pëllumbi i bardhë”, me një mot të mirë u mbajt një garë e pëllumbave akrobatikë të Kosovës në Arisdorf, afër Baselit, në të cilën me tre pëllumba mori pjesë Naser sahiti. Garën e kaluan me sukses dy pëllumba.

Rezultati i fluturimit dhe rrotullimit të pëllumbave garues ishte me sa vijon:

1. Pëllumbi i parë me gjatësi të rrotullimit 128.m
2. Pëllumbi i dytë me gjatësi të rrotullimit 85 m

Këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës e drejtoi Avni Muharremi, kryetar i shoqatës, ndërsa në cilësinë e vlerësuesve ishin: Rushit Rushiti, Fadil Sadedini dhe Riza Rizai.

Me dylbi matëse gjatësinë e rrotullimit e bëri Himet Limani.

 

* * * * *

Rezultatet e garës së mbajtur në Mossedorf, afër Bernit më 13.03.2011

 

Më 13 mars 2011, në prani të 35 anëtarëve dhe simpatizantëve të shoqatës, me një mot të mirë u mbajt një garë e pëllumbave akrobatikë të Kosovës në Mossedorf, afër Bernit, në të cilën me tre pëllumba mori pjesë Hashim Aliqi. Garën e kaluan me sukses që të tre pëllumbat.

Rezultati i fluturimit dhe rrotullimit të pëllumbave garues ishte me sa vijon:

1. Pëllumbi i parë me gjatësi të rrotullimit 82.m
2. Pëllumbi i dytë me gjatësi të rrotullimit 72.5 m
3. Pëllumbi i tretë me gjatësi të rrotullimit 50 m

Këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës e drejtoi Avni Muharremi, kryetar i shoqatës, ndërsa në cilësinë e vlerësuesve ishin: Urim Musliu, Fadil Sadedini dhe Shaip Kurtaj.

Me dylbi matëse gjatësinë e rrotullimit e bëri Himet Limani.

 

* * * * *

Rezultatet e garës së mbajtur më 07.11.2010 në Arisdorf

 

Më 07 nëntor 2010 u mbajt një garë e pëllumbave akrobatikë të Kosovës në Aristdofr të Zvicrës, ku në prani të 35 anëtarëve dhe simpatizantëve të shoqatës mori pjesë me katër pëllumba Naser Sahiti. Garën e kaluan me sukses që të katër pëllumbat. Rezultati i fluturimit dhe rrotullimit të pëllumbave garues të Naser Sahtit ishte me sa vijon:

1. Pëllumbi i parë me gjatësi të rrotullimit 93 m

2. Pëllumbi i dytë me gjatësi të rrotullimit 72 m

3. Pëllumbi i tretë me gjatësi të rrotullimit 64 m

4. Pëllumbi i katërt me gjatësi të rrotullimit 57 m

Këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës e drejtoi, Shaip Kurtaj, ish kryetar i shoqatës, në vitin 2009 Në këtë garë në cilësinë e vlerësuesve ishin:  Hashim Aliqi. Rushit Rushiti dhe Avni Muharremi.

Me dylbi matëse gjatësinë e rrotullimit e bëri Urim Musliu.

 

* * * * *

Rezultatet e garës së mbajtur më 06.11.2010 në Köniz, afër Bernit

 

Më 06 nëntor 2010 u mbajt një garë e pëllumbave akrobatikë të Kosovës në Köniz të Zvicrës, ku në prani të 40 anëtarëve dhe simpatizantëve të shoqatës mori pjesë me katër pëllumba Shaip Kurtaj. Garën e kaluoi me sukses  një pëllumb.
Rezultati i fluturimit dhe rrotullimit të pëllumbit garues të Shaip Kurtaj ishte me sa vijon:

1. Pëllumbi i parë me gjatësi të rrotullimit 65 m

Këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës e drejtoi Avni Muharremi, kryetar i shoqatës. Në këtë garë në cilësinë e vlerësuesve ishin:  Hashim Aliqi, Naser Saiti dhe Rrahim Iseni.

Me dylbi matëse gjatësinë e rrotullimit e bëri Urim Musliu.

* * * * *

 Rezultati i garës së mbajtur më 02.10. 2010 në Kloten

Më 02 Tetor 2010 u mbajt një garë e pëllumbave akrobatikë të Kosovës në Kloten të Zvicrës, ku në prani të 30 anëtarëve dhe simpatizantëve të shoqatës mori pjesë me dy pëllumba Fadil Sabedini. Garën e kaluan me sukses që të dy pëllumbat.

Rezultati i fluturimit dhe rrotullimit të pëllumbit garues të Fadil Sabedin ishte me sa vijon:

1.Pëllumbi i parë me gjatësi të rrotullimit 85 m

2. Pëllumbi i parë me gjatësi të rrotullimit 57 m

Këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës e drejtoi Shaip Kurti, ish-kryetar i shoqatës. Në këtë garë në cilësinë e vlerësuesve ishin: Avni Muharrem, Riza Rizai, dhe Rushit Rushiti.

Me dylbi matëse gjatësinë e rrotullimit e bëri Hashim Aliqi

 

* * * * *

Rezultatet e garës së mbajtur në Möhlin, afër Bernit më 25.09.2010

 

Më 25 shtator 2010 u mbajt një garë e pëllumbave akrobatikë të Kosovës në Möhlin të Zvicrës, ku në prani të 25 anëtarëve dhe simpatizantëve të shoqatës mori pjesë me dy pëllumba Gëzim Gashi. Garën e kaloi me sukses një pëllumb.

Rezultati i fluturimit dhe rrotullimit të pëllumbit garues të Gëzim Gashi ishte me sa vijon:

1. Pëllumbi i parë me gjatësi të rrotullimit 53.5 m

Ndërsa pëllumbi i dytë nuk arriti ta kalojë garën. Këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës e drejtoi Fadil Sabedini, nënkryetar i shoqatës. Ndërsa në cilësinë e vlerësuesve ishin: Hashim Aliqi, Naser Saiti dhe Rushit Rushiti.

Me dylbi matëse gjatësinë e rrotullimit e bëri Urim Musliu.

 

* * * * *

Rezultati i garës së mbajtur më 22.08.2010 në Köniz, afër Bernit

 

Më 22 gusht 2010 u mbajt një garë e pëllumbave akrobatikë të Kosovës në Köniz të Zvicrës, ku në prani të 35 anëtarëve dhe simpatizantëve të shoqatës mori pjesë me dy pëllumba Shaip Kurtaj. Garën e kaloi me sukses shumë të mirë një pëllumb.

Rezultati i fluturimit dhe rrotullimit të pëllumbit garues të Shaip Kurtaj ishte me sa vijon:

1. Pëllumbi i parë me gjatësi të rrotullimit 127 m

2. Pëllumbi i dytë nuk arriti ta kalojë garën

Këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës e drejtoi Avni Muharremi, kryetar i shoqatës.

Në këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës në cilësinë e vlerësuesve ishin: Hashim Aliqi, Fadil Sabedini dhe Rushit Rushiti.

Me dylbi matëse gjatësinë e rrotullimit e bëri Himet Limani.

 

* * * * *

Rezultati i garës së mbajtur më 29.05. 2010 në Arisdorf

Më 29 maj 2010 u mbajt një garë e pëllumbave akrobatikë të Kosovës në Aristdofr të Zvicrës, ku në prani të 35 anëtarëve dhe simpatizantëve të shoqatës mori pjesë me dy pëllumba Naser Sahiti. Garën e kaluan me sukses që të dy pëllumbat.

Rezultati i fluturimit dhe rrotullimit të pëllumbit garues të Naser Sahtit ishte me sa vijon:

1.    Pëllumbi i parë me gjatësi të rrotullimit 108 m

2.    Pëllumbi i dytë me gjatësi të rrotullimit 101 m

Këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës e drejtoi Avni Muharremi, kryetar i shoqatës. Në këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës në cilësinë e vlerësuesve ishin:  Hashim Aliqi. Shaip Kurtaj dhe Fadil Sabedini

Me dylbi matëse gjatësinë e rrotullimit e bëri Himet Limani.

 

* * * * *

Rezultatet e garës së mbajtur në në Mossedorf, afër Bernit më 24.04.2010

 

Më 24 prill 2010, në prani të 28 anëtarëve dhe simpatizantëve të shoqatës, me një mot të mirë u mbajt një garë e pëllumbave akrobatikë të Kosovës në Mossedorf, afër Bernit, në të cilën me tre pëllumba mori pjesë Hashim Aliqi, në të cilën garë kaloi me sukses një pëllumb.

Rezultati i fluturimit dhe rrotullimit të pëllumbit garues ishte me sa vijon:

1. Pëllumbi i parë me gjatësi të rrotullimit 58 m

Këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës e drejtoi Avni Muharremi, kryetar i shoqatës, ndërsa në cilësinë e vlerësuesve ishin: Rushit Rushiti, Fadil Sadedini dhe Riza Rizai.

Me dylbi matëse gjatësinë e rrotullimit e bëri Himet Limani.

 

* * * * *

 Rezultatet e garës së parë këtë vit mbajtur në Glond më 11.04.2010

 

Më 17 prill 2010 Shoqata e Pëllumbave Akrobatikë të Kosovës në Zvicër startoi me sukses aktivitetin e saj, duke organizuar më Glond të Zvicrës garën në të cilën me pesë pëllumba u paraqit kultivuesi i pëllumbave Ilir Muharremi.

Më 17 prill 2010, në prani të 20 anëtarëve dhe simpatizantëve të shoqatës, me një mot të mirë dhe të përshtatshëm për garat e pëllumbave, garuan pesë pëllumbat e Ilir Muharremit, prej të cilëve tre e kaluan garën me sukses.

Rezultati i fluturimit dhe rrotullimit të pëllumbave garues ishte me sa vijon:

1. Pëllumbi i parë me gjatësi të rrotullimit 72 m

2. Pëllumbi i dytë me gjatësi të rrotullimit 65 m

3. Pëllumbi i tretë me gjatësi rrotullimi 60

Këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës e drejtoi Fadil Sabedini, nënkryetar i shoqatës, ndërsa në cilësinë e vlerësuesve ishin: Naser Saiti, Shaip Kurtaj dhe Rrahim Iseni.

Me dylbi matëse gjatësinë e rrotullimit e bëri Hashim Aliqi

 

* * * * *

 Rezultati i garës së mbajtur më 29.11.2009 në Glond

 

Më 29 nëntor 2009 në prani të 20 anëtarëve dhe simpatizantëve të shoqatës u mbajt një garë e pëllumbave akrobatikë të Kosovës në Glond, afër Gjenevës, në të cilën Bajrush Banulla mori pjesë me tre pëllumba. Dy pëllumba e kaluan garën me sukses.

Rezultati i fluturimit dhe rrotullimit të pëllumbave garues ishte me sa vijon:

1. Pëllumbi i parë me gjatësi të rrotullimit 130 m.

2. Pëllumbi i dytë me gjatësi rrotullimi 61.5 m.

Në cilësinë e vlerësuesve ishin: Fadil Sabedini, Riza Rizai dhe Jetmir Halimi.

Me dylbi matëse gjatësinë e rrotullimit e bëri Urim Musliu.

 

* * * * *

 Rezultati i garës së mbajtur më 22.11.2009 në Pratteln – BL

 

Më 22 nëntor 2009 në prani të 30 anëtarëve dhe simpatizantëve të shoqatës u mbajt një garë e pëllumbave akrobatikë të Kosovës në Pratteln – BL, në të cilën Naser Bajrami mori pjesë me një pëllumb. Pëllumbi e kaloi garën me sukses.

Rezultati i fluturimit dhe rrotullimit të pëllumbit garues ishte me sa vijon:

1. Pëllumbi i parë me gjatësi të rrotullimit 70 m

Në cilësinë e vlerësuesve ishin: Rushit Rushiti, Fadil Sabedini dhe Rraim Iseni.

Me dylbi matëse gjatësinë e rrotullimit e bëri Himet Limani.

 

* * * * *

 

Rezultati i garës së mbajtur më 31.10.2009 në Gjenevë

 

Më 31 tetor 2009 në prani të 25 anëtarëve dhe simpatizantëve të shoqatës me me një mot të mirë u mbajt një garë e pëllumbave akrobatikë të Kosovës në Gjenevë, në të cilën me katër pëllumba mori pjesë Sabit Sejdiu. Garën e kaluan me sukses tre pëllumba .

Rezultati i fluturimit dhe rrotullimit të pëllumbave garues ishte me sa vijon:

1. Pëllumbi i parë me gjatësi të rrotullimit 122.5 m

  1.  Pëllumbi i dytë me gjatësi të rrotullimit 85 m
  2.  Pëllumbi i tretë me gjatësi rrotullimi 82 m

Këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës e drejtoi Shaip Kurtaj, kryetar i shoqatës, ndërsa në cilësinë e vlerësuesve ishin: Naser Bajrami, Rushit Rushiti dhe Hashim Aliqi.

Me dylbi matëse gjatësinë e rrotullimit e bëri Himet Limani.

 

* * * * *

 Rezultati i garës së mbajtur më 04.10. 2009 në Münchenbuchsen / BE

 

Më 4. tetor 2009 u oganizua një garë e pëllumbave akrobatikë të Kosovës në Zvicër, në Münchenbuchsen, kantoni Bern, ku në praninë e 25 anëtarëve dhe simpatizantëve të shoqatës Jetmir Halimi mori pjesë me një pëllumb. Ky pëllumb e kaloi garën me sukses dhe arriti këtë rezultat:

1. Pëllumbi me gjatësi të rrotullimit 83 m

Garën e udhëhoqi Shaip Kurtaj, kryetar i shoqatës, ndërsa në cilësinë e vlerësuesve ishin: Rushit Rushiti, Naser Sahiti dhe Sabit Sadiku.

Gjatësinë e rrotullimit me dylbi matëse e bëri Himet Limani

 

* * * * *

 Rezultati i garës së mbajtur më 26.09. 2009 në Glond

 

Më 26 shtator 2009 në prani të 30 anëtarëve dhe simpatizantëve të shoqatës me me një mot të mirë u mbajt një garë e pëllumbave akrobatikë të Kosovës në Glond, afër Gjenevës, në të cilën me katër pëllumba mori pjesë Avni Muharremi. Garën e kaluan me sukses katër pëllumba .

Rezultati i fluturimit dhe rrotullimit të pëllumbave garues ishte me sa vijon:

1. Pëllumbi i parë me gjatësi të rrotullimit 129 m

  1.  Pëllumbi i dytë me gjatësi të rrotullimit 90 m
  2.  Pëllumbi i tretë me gjatësi rrotullimi 62 m

4. Pëllumbi i katërt me gjatësi rrotullimi 60 m

Këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës e drejtoi Shaip Kurtaj, kryetar i shoqatës, ndërsa në cilësinë e vlerësuesve ishin: Naser Saiti, Fadil Sabedini dhe Hashim Aliqi.

Me dylbi matëse gjatësinë e rrotullimit e bëri Himet Limani.

 

* * * * *

Rezultati i garës së mbajtur më 12.07. 2009 në Gjenevë

 

Më 12 korrik 2009 në prani të 20 anëtarëve dhe simpatizantëve të shoqatës u mbajt një garë e pëllumbave akrobatikë të Kosovës në Gjenevë të Zvicrës, në të cilën me katër pëllumba mori pjesë Sabit Sejdiu. Garën e kaluan me sukses dy pëllumba .

Rezultati i fluturimit dhe rrotullimit të pëllumbave garues ishte me sa vijon:

1. Pëllumbi i parë me gjatësi të rrotullimit 80 m

2. Pëllumbi i dytë me gjatësi të rrotullimit 120 m

Këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës e drejtoi Shaip Kurtaj, kryetar i shoqatës, ndërsa në cilësinë e vlerësuesve ishin: Sadedin Jashari, Riza Rizai dhe Rushit Rushiti.

Me dylbi matëse gjatësinë e rrotullimit e bëri Urim Musliu

 

* * * * *

Rezultati i garës së mbajtur më 4 korrik 2009 në Seftingen

 

Më 4 korrik 2009 në Seftingen të Zvicrës u mbajt një garë e pëllumbave akrobatikë të Kosovës, ku në prani të 23 anëtarëve dhe simpatizantëve të shoqatës mori pjesë me një pëllumb Sadedin Jashari. Pëllumbi e kaloi garën me sukses.

Rezultati i fluturimit dhe rrotullimit të pëllumbit garues të Sadedin Jasharit ishte me sa vijon:

1. Pëllumbi i parë me gjatësi të rrotullimit 70 m

Këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës e udhëhoqi Shaip Kurtaj, kryetar i shoqatës, ndërsa në cilësinë e vlerësuesve ishin: Muhamet Brahimi, Naser Bajrami dhe Rushit Rushiti.

Me dylbi matëse gjatësinë e rrotullimit e bëri Urim Musliu.

 

* * * * *

 Rezultati i garës së datës 27 qershor 2009

 

Më 27 qershor 2009 u mbajt një garë e pëllumbave akrobatikë të Kosovës në Aristdofr të Zvicrës, ku në prani të 25 anëtarëve dhe simpatizantëve të shoqatës mori pjesë me dy pëllumba Naser Sahiti. Nga dy pëllumbat garën e kaloi me sukses njëri prej tyre.

Rezultati i fluturimit dhe rrotullimit të pëllumbit garues të Naser Sahtit ishte me sa vijon:

1. Pëllumbi i parë me gjatësi të rrotullimit 95 m

Në këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës në cilësinë e vlerësuesve ishin: Avni Muharremi, Muhamet Brahimi dhe Sabedin Jashari.

Me dylbi matëse gjatësinë e rrotullimit e bëri Urim Musliu.

 

* * * * *

Rezultati i garës së datës 20 qershor 2009

 

Më 20 qershor 2009 në Gjenevë të Zvicrës u mbajt një garë e pëllumbave akrobatikë të Kosovës, ku në prani të 25 anëtarëve dhe simpatizantëve të shoqatës Sabit Sejdiu nga Gjeneva mori pjesë me pesë pëllumba. Nga pesë pëllumbat garën e kaluan me sukses tre prej tyre.

Rezultati i fluturimit dhe rrotullimit të pëllumbave garues të Sabit Sejdiut ishte me sa vijon:

1. Pëllumbi i parë me gjatësi të rrotullimit 85 m

2. pëllumbi i dytë me gjatësi të rrotullimit 70 m dhe

3. pëllumbi i tretë me gjatësi të rrotullimit 65 m.

Në këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës në cilësinë e vlerësuesve ishin: Avni Muharremi, Sabedin Jashari dhe Rushit Rushiti.

Me dylbi matëse gjatësinë e rrotullimit e bëri Urim Musliu.

Njëkohësisht njoftojmë se dy pëllumbat e tërhequr nga garat e mëhershme të Sabit Sejdiut, njëri me 85 m dhe tjetri me 63 m pranohen sërish në listën e garave. Këtë vendim e mori kohë më parë kryesia e shoqatës.

 

* * * * *

 Rezultati i garave t ë datës 13 qershor 2009 në Basel dhe Emmen

 

Më 13 qershor 2009 u mbajtën dy gara të pëllumbave akrobatikë të Kosovës në Zvicër.

Në Basel të Zvicrës u mbajt një garë e pëllumbave rrotullues të Kosovës. Në këtë garë mori pjesë një pëllumb i Naser Bajramit në prani të mbi 25 kultivuesve dhe simpatizantë të pëllumbave të Kosovës.

Gjatë kësaj gare pëllumbi i Naserit nuk arriti të kalojë garën me sukses.

Në këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës në cilësinë e vlerësuesve ishin: Sabit Sejdiu, Shaip Kurtaj dhe Hashim Aliqi.

Me dylbi matëse gjatësinë e rrotullimit e bëri Urim Musliu

Po të njëjtën ditë është mbajtur gara në Emmen afër Luzern-it, te Rushit Rushiti, ku morën pjesë 35 veta. Në gara morën pjesë pesë pëllumba të Rushit Rushitit. Garën e kaluan me sukses vetëm dy pëllumba.

Rezultati i fluturimit dhe rrotullimit të pëllumbave garues të Rushit Rushitit ishte me sa vijon:

1. Pëllumbi i parë me gjatësi të rrotullimit 54 m.

2. pëllumbi i dytë me gjatësi të rrotullimit 50 m.

Në këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës në cilësinë e vlerësuesve ishin: Naser Bajrami, Sabit Sejdiu dhe Hashim Aliqi.

Me dylbi matëse gjatësinë e rrotullimit e bëri Urim Musliu

 

* * * * *

 Rezultati i garës së datës 4 prill 2009

 

Më 4 prill 2009 në Prateln të Zvicrës u mbajt një garë e pëllumbave rrotullues të Kosovës. Në këtë garë mori pjesë një pëllumb i Milaim Bajramit në prani të mbi 20 kultivuesve dhe simpatizantë të pëllumbave të Kosovës.

Gjatë kësaj gare pëllumbi i Milaimit arriti të kalojë garën me sukses. Këtij suksesi i priu edhe një atmosferë shumë e ngrohtë miqësore dhe sportive, si dhe një mot i mirë për fluturim pëllumbash.

Rezultati i fluturimit dhe rrotullimit të pëllumbit garues të Milaim Bajramit ishte me sa vijon:

1. Pëllumbi kishte gjatësi të rrotullimit 77 m.

Në këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës në cilësinë e vlerësuesve ishin: Muhamet Brahimi, Sabit Sejdiu dhe Hashim Aliqi.

Me dylbi matëse gjatësinë e rrotullimit e bëri Avni Muharremi.

 

* * * * *

 Rezultati i garave të datës 22 mars 2009

 

Më 22 mars 2009 në Gjenevë të Zvicrës u mbajtën gara të pëllumbave rrotullues të Kosovës. Në këtë garë morën pjesë pesë pëllumba të Sabit Sejdiut në prani të rreth 20 kultivuesve dhe simpatizantë të pëllumbave të Kosovës.

Gjatë këtyre garave arritën të kalojnë garën me sukses katër pëllumba, ndërsa njëri nuk arriti të kalojë garën. Dy nga pëllumbat të cilët edhe pse e kaluan garën me sukses, njëri prej të cilëve kishte gjatësinë e rrotullimit 85 metra, pronari i tyre i tërhoqi me vetiniciativë dhe vetëdëshirë nga gara.

Sipas rregullores së Shoqatës, pronari i cili tërheq pëllumbin nga gara gjobitet me CHF 200.- për kokë pëllumbi.

Garën e udhëhoqi Shaip Kurti, kryetar i shoqatës së pëllumbave akrobatikë të Kosovës “Dardania”.

Rezultati i fluturimit dhe rrotullimit të pëllumbave garues të Sabit Sejdiut ishte me sa vijon:

1. Pëllumbi i parë me gjatësi të rrotullimit 75 m.

2. pëllumbi i dytë me gjatësi të rrotullimit 70 m.

Në këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës në cilësinë e vlerësuesve ishin: Naser Sahiti, Fadil Limani dhe Rushit Rushiti.

Me dylbi matëse gjatësinë e rrotullimit e bëri Himet Limani, specialist për dylbi.

 

* * * * *

Rezultati i garave të datës 8. mars 2009

 

Më 8 mars 2009 në Softingen të Bernës u mbajtën gara të pëllumbave rrotullues të Kosovës. Në këtë garë morën pjesë tre pëllumba të Fadil Sabedinit në prani të mbi 30 kultivuesve dhe simpatizantë të pëllumbave të Kosovës.

Garat kaluan në një atmosferë tejet sportive dhe miqësore duke kënaqur të gjithë pjesëmarrësit. Aq më tepër që edhe moti ishte shumë i mirë dhe i përshtatshëm për fluturimin dhe rrotullimin e pëllumbave.

Në këtë garë dy pëllumba garues ia arritën të përfundojnë garën me sukses kurse i treti nuk ia arriti të kalojë garën me sukses.

Garën e udhëhoqi Shaip Kurti, kryetar i shoqatës së pëllumbave akrobatikë të Kosovës “Dardania”.

Rezultati i fluturimit dhe rrotullimit të pëllumbave garues të Fadil Sabedinit ishte me sa vijon:

1. Pëllumbi i parë me gjatësi të rrotullimit 85 m.

2. pëllumbi i dytë me gjatësi të rrotullimit 57 m.

Në këtë garë të pëllumbave akrobatikë të Kosovës në cilësinë e vlerësuesve ishin: Rushit Rushiti, Avni Muharremi dhe Naser Bajrami.

Me dylbi matëse gjatësinë e rrotullimit e bëri Himet Limani, specialist për dylbi.